top of page

BIOGRAFI

Beata Bermuda har etablerat sig som en frisk fläkt på den svenska folkmusikscenen. Deras sprudlande liveframträdanden har blivit väl mottagna både i Europa och USA. Egenkomponerad musik på fiol, sång och glockenspiel med grunden i skandinavisk folkmusik och drag av indiepop har gett Beata Bermuda deras egen unika röst – en röst som talar om feminism och tolerans.

 

Linnea Aall Campbell, Hanna Andersson och Samantha Ohlanders möttes på Musikhögskolan i Stockholm. Det gemensamma intresset för att utforska hur fiolen kan ta nya roller i den traditionella sättningen fioltrio och därigenom få andra funktioner än bara melodispel ledde till att bandet Beata Bermudas bildades. Tankeväckande texter med budskap om feminism, antinationalism och tolerans tillkom och i dag kallar de sin musik för akustisk indiefolk.

 

Sedan starten 2011 har Beata Bermuda utöver konserter på hemmaplan turnerat i Europa och USA. 2014 släppte de det självbetitlade debutalbumet Beata Bermuda som mottog fina recensioner och representerade Sverige i Europeiska Radiounionens radiosända festival Euroradio Folk Festival. Debutalbumet följdes 2017 efter förfrågan från deras publik upp med skivan Old School Sessions, där Beata Bermuda satte sin egen prägel på traditionell nordisk folkmusik.

Vänskapen mellan Linnea, Hanna och Samantha svetsar samman Beata Bermuda till en kraftfull enhet vars energi strålar ut från scenen. Den präglas av lika delar värme, glädje och allvar.

_75A9368.jpg
_75A9368.jpg

Linnea Aall Campbell

Linnea Aall Campbell växte upp i Rengsjö och södra Hälsinglands sjudande kulturliv. Linnea tog examen från Kungliga Musikhögskolan år 2012 och arbetar idag brett inom musik och scenkonst. Hon spelar även med grupperna Lajka, Spöket i Köket och Lynx Ensemble i projektet “Hälsingebarocken”. Linnea har bland annat tilldelats Hugo Alfvén-stipendiet och Konstnärsnämndens arbetsstipendium.

_75A9284.jpg

Hanna Andersson

Hanna Andersson är uppvuxen i Upplands Väsby strax norr om Stockholm. Hon utexaminerades från Kungl. Musikhögskolan i Stockholm år 2012 och förärades år 2017 med Jernbergsmedaljen för sitt arbete med musik ur Jernbergstraditionen från Gästrikland. Under 2018 utsmyckade Hannas ljudkonstverk ”Näcken i Upplands Väsby” stationsområdet i Upplands Väsby. Hon kan även höras i grupperna Duo Fjerdingøy & Andersson och Promise and the Monster.

_75A9253.jpg

Samantha Ohlanders

Samantha Ohlanders är folkmusiker, kompositör och aktivist med rötterna i Järvsö, Hälsingland. Hon har arbetat med Riksteatern, Teater Västernorrland och sitter i styrelsen för "Unga på landsbygden" som arbetar för att motverka den urbana normen. 2018 sommarpratade Samantha i Sommar i P1 med kollegan Sara Parkman. Hon har förärats med Spelstinamedaljen, Lill-Babs stipendium samt prisats på Folk- & Världsmusikgalan. Samantha är utbildad vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm.

beata_bermuda_symbol_svart_web_png.png
bottom of page